Appartement Roosendaal

Voor een vrouw van 33 heb ik een appartement ontworpen dat haar nieuwe, kleinere woonruimte zowel geborgenheid als harmonie biedt. Deze keuze om kleiner te gaan wonen was bewust genomen, en mijn doel was om een interieur te creëren waarin zij zich helemaal thuis zou voelen. De bewoonster had al een duidelijk idee van de meubels die ze wilde gebruiken, en vanaf daar hebben we samen het verdere ontwerp ontwikkeld.

Een van de grootste uitdagingen in dit project was de hoekige aard van de ruimte. Om de ruimte een speelse en zachte uitstraling te geven, hebben we veel gebruikgemaakt van ronde vormen. Deze ronde vormen breken de strakke lijnen van de hoekige ruimte en creëren een gevoel van vloeiendheid en openheid. Het gebruik van ronde meubels en accessoires maakt de ruimte visueel aantrekkelijker en zorgt ervoor dat het kleiner aanvoelt dan het in werkelijkheid is.

De keuze voor mangohouten meubels voegt direct warmte en karakter toe aan de woning. Mangohout heeft een rijke, natuurlijke uitstraling die perfect past bij de rustige en harmonieuze sfeer die we wilden creëren. De meubels in dit houtsoort brengen niet alleen warmte, maar ook een gevoel van tijdloosheid en duurzaamheid in het interieur.

In het kleurenpalet van het appartement staan groentinten centraal. Deze kleuren hebben een rustgevende en verfrissende uitstraling, wat bijdraagt aan de harmonie in de woning. De woonkamer is ingericht met een groene accentkleur die een natuurlijke balans biedt en een gevoel van rust en evenwicht creëert. We hebben een neutrale tint met een vleugje groen toegevoegd om deze balans te versterken en een cohesie te creëren in de ruimte.
Om extra dynamiek en diepte aan het interieur toe te voegen, hebben we oudroze en fellere roze tinten als accenten in de aankleding verwerkt. Deze kleuren brengen een speelse en energieke sfeer in de ruimte, terwijl ze tegelijkertijd een warm contrast vormen met de groene basiskleur. De combinatie van deze tinten zorgt voor een levendige en uitnodigende ambiance in het appartement.

In de hal hebben we dezelfde groene kleuren en mangohouten elementen doorgetrokken om een gevoel van continuïteit te creëren. Dit zorgt ervoor dat de hal naadloos aansluit op de rest van de woning en een samenhangend geheel vormt. In de slaapkamer hebben we gekozen voor vollere en donkerdere tinten om een nog intiemere en geborgen sfeer te creëren. Deze kleuren brengen rust en een gevoel van privacy, waardoor de slaapkamer een echte oase van rust wordt.

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp was ook de verlichting. Verlichting speelt een cruciale rol in het interieur, niet alleen om praktische redenen, maar ook om sfeer en karakter aan de ruimte toe te voegen. Door op verschillende hoogtes verlichting te plaatsen, creëren we accenten die de architectonische details van het appartement benadrukken. Deze gelaagdheid in de verlichting draagt bij aan de algehele sfeer en zorgt ervoor dat het appartement op elk moment van de dag een uitnodigende en karaktervolle uitstraling heeft.

Uiteindelijk vormen alle drie de ruimtes – de woonkamer, de hal en de slaapkamer – een prachtig samenhangend geheel. Het gebruik van ronde vormen, het warme mangohout, het doordachte kleurenpalet en de zorgvuldig geplaatste verlichting zorgen ervoor dat elke ruimte zijn eigen unieke karakter heeft, terwijl ze toch naadloos in elkaar overgaan. Dit appartement is een voorbeeld van hoe je met een klein oppervlak een warme, harmonieuze en stijlvolle woonomgeving kunt creëren die volledig aansluit bij de wensen en behoeften van de bewoonster.