Hoekwoning Roosendaal

Onze ruime gezinswoning is een plek waar ik samen met mijn man, onze twee kinderen en onze hond woon. Deze woning is niet alleen een huis, maar een thuis waar we streven naar rust, balans en orde. Mijn oudste zoon heeft autisme, en mijn man herkent veel van deze kenmerken bij zichzelf. Het was voor ons van groot belang om een interieur te creëren dat tegemoetkomt aan de behoeften van elk gezinslid, terwijl we ook onze eigen persoonlijke voorkeuren, zoals mijn liefde voor drukke prints en knallende kleuren, in het ontwerp hebben verwerkt.

Om de behoefte aan rust en orde te vervullen, hebben we ervoor gekozen om de keuken in het midden van het eet- en woongedeelte te plaatsen. Deze strategische locatie zorgt ervoor dat de keuken zich in een extra hoek bevindt en niet altijd zichtbaar is vanaf de bank. Deze opstelling draagt bij aan een rustige en opgeruimde uitstraling in de leefruimtes, wat essentieel is voor een gezin met onze behoeften.

Daarnaast hebben we buiten het zicht van de andere leefruimtes een aparte studeer- en werkhoek gecreëerd. Deze ruimte is ontworpen om een rustige omgeving te bieden waar ieder van ons zich goed kan focussen, of het nu gaat om studie, werk of andere persoonlijke taken. Het is een plek waar je je kunt afzonderen zonder afgeleid te worden door de rest van het gezin, en het draagt bij aan de algehele balans en rust in ons huis.

Wat betreft de kleuren op de muren hebben we gekozen voor een neutraal kleurenpalet dat een kalme en harmonieuze sfeer uitstraalt. Dit palet biedt een solide basis die de verschillende elementen van het interieur mooi samenbrengt. Om een beetje variatie en textuur toe te voegen, zijn enkele muren voorzien van behang met een print. De plaatsing van dit behang is zorgvuldig overwogen om ervoor te zorgen dat het niet constant zichtbaar is. Op deze manier voegt het een subtiele, visuele interesse toe zonder afbreuk te doen aan de rust en eenvoud van het geheel.

Bij de keuze van de meubels hebben we een combinatie van warme, koele en natuurlijke tinten gebruikt. Deze variëteit in kleuren zorgt voor een evenwichtige en aantrekkelijke inrichting, die zowel visueel interessant als rustgevend is. We hebben veel gebruik gemaakt van natuurlijke producten, zoals hout, wat een aangename en warme sfeer aan de woning toevoegt. Houten meubels en accessoires brengen niet alleen warmte en rijkdom in het interieur, maar dragen ook bij aan een gevoel van rust en gezelligheid.

Het ontwerp van ons huis is zorgvuldig afgestemd op de behoeften van ieder gezinslid. De opzet van de ruimtes en de keuze van kleuren en materialen zorgen voor een veilige en unieke thuisbasis voor ons allemaal. Elk detail is doordacht, van de plaatsing van de keuken tot de inrichting van de studeerhoek en de kleurkeuzes. Dit alles samen vormt een woning die functioneel, gezellig en stijlvol is, en die een harmonieuze omgeving biedt voor ons gezin.

Uiteindelijk hebben we een huis gecreëerd dat niet alleen voldoet aan de praktische behoeften van ons gezin, maar ook een plek is waar we ons allemaal op ons gemak voelen. Het is een woning die onze waarden van rust, balans en orde weerspiegelt, terwijl het ook ruimte biedt voor mijn liefde voor kleurrijke en gedurfde ontwerpen. Deze balans tussen functionaliteit en esthetiek maakt ons huis tot een veilige en unieke thuishaven voor iedereen.

Zie hieronder de oorspronkelijke situatie.